Mistä pressutallin hinta koostuu?

Pressutalli hinta – mistä se koostuu ja mitä sinun tulee ottaa huomioon pressutallia hankkiessasi?

Me Landtekilla puhumme pressuhalleista kun kyseessä on isompi halli ja pressutalleista kun puhumme hieman pienemmistä ”talleista.” Tässä artikkelissa pureudutaan hieman siihen mistä tuotteidemme hinnat koostuvat ja mitä kaikkea sinun tulee ottaa huomioon pressutallia hankkiessasi. Lopusta löydät myös esimerkkejä tuotteidemme hinnoista. Sukelletaan pressutallin hintaan ja siihen mistä se koostuu!

Sisällysluettelo:

 

 

 

 

Pressuhallin tai- tallin koko, vaikuttaako koko hintaan?

Isoin hintaan vaikuttava asia on hallin tai tallin koko. Pienimmät tallimme lähtevät 3.1m x 5.1m kokoluokasta ja isoimmat hallimme ovat suunniteltu suurille konehalleiksi tai varastoiksi. Kuten alla olevasta kuvasta näet, voidaan iso halli varustaa myös massiivisella betonileego perustuksilla.

Pressuhalli

Kokonaishintaan vaikuttaa myös kasataanko halli itse vai käytetäänkö siinä asennuspalvelua. Voit lukea tarkemmin pystytyspalvelustamme täältä.

Voit myös katsoa lyhyen videon pystytyksestä tästä.

Muita hintaan vaikuttavia asioita:

Materiaalit

Pressutallin hintaan vaikuttaa myös merkittävästi käytetyn teräsprofiilin dimensiot ja laatu, samoin pressumateriaalin laatu ja vahvuus. Nämä ovat kaikki otettu Landtek halleissa huomioon. Hallikatteena käytetään kuorma-autokäytöstä tuttua 900g/m2 PVC-pressukapellikangasta. Hallin kaarien kohdalla on kulumisen ja nirhautumisen estävät kaksikertaiset kankaat. Myös pressujen kiristys tulee voida suorittaa helposti ja huolella, sillä se löysä pressu kerää jäätä ja lunta, sekä nihrautuu puhki yllättävän nopeasti.

Käyttöikä ja takuu

Hallikate on kotimainen Scantarpin valmiste ja se kestää n.15-25 vuotta, ja jopa enemmän. Se on aikanaan myös suht vaivatta uusittavissa. Tarjoamme myös pressutalleillemme markkinoiden pisimmän, 5 vuoden tehdastakuun!

Mitä minun pitää ottaa huomioon pressutallia ostaessani?

Ulkonäkö

Landtek Hallit ovat suoraseinäisinä ryhdikkään mallisia. Pressut on helppo kiristää todella kireälle sekä pitkittäin että poikittain jolloin halli pysyy siistin näköisenä vuosikausia. Hallin katon pitkittäisruoteet eliminoivat vesi/jääpussien muodostumisen joten katto  pysyy siistinä.

Saatavissa on useita värivaihtoehtoja kuten harmaana, vihreänä, sinisenä, punamullan punaisena jne. Katto on vakiona valkoinen koska se antaa tasaisen miellyttävän päivävalon halliin ilman sähköasennuksia. Lisävarusteina on saatavissa mm. läpiajettavuus (ovet molemmissa päädyissä) ikkunoita, tuuletusta tehostavia verkkoikkunoita, kaksiväripäätyjä, erilaisia ovivaihtoehtoja jne.

Hallin seiniin ja/ tai kattoon voidaan tehdä tilausvaiheessa yrityksesi nimi tai logopainatus niin saat yrityksellesi edullista näkyvyyttä.

Käyttötarkoitus

Sopiva halli löytyy lyhyempään kuin pitempiaikaiseen tilatarpeeseen. Olemme tehneet hallisovelluksia, kuntien hiekkavarastoiksi, kalaviljelyhalleiksi, kiviteollisuuden murskaus ja konehalleiksi, pakkausteollisuuden varastoiksi, tuotantoeläin halleiksi, komponenttivarastoiksi konepajoille,  viherrakennusliikkeiden kalustosuojiksi,  halleja matkailuatoille, veneille, jne.jne.

Avant pienkuormain
Avantille tai jopa useammalle järjestyy Landtekin hallivalikoimasta konesuoja vaivattomasti

Valittavissa viisi eri runkoleveyttä. 4, 6, 8 ,10 ja 12m. Kesästä 2022 alkaen tuotantoon tulee myös uusi 16.m. pressuhalli. Pituuksia tarjoamme välillä 4 – 35m rukoleveydestä riippuen. Myös hallin seinäkorkeudet valittavissa 2-4m välillä (suora seinäosuus) hallin leveydestä riippuen. Mallistoa on  saatavissa kolmelle eri lumikuorma-arvolle, 1,75kn/m2 2,5kn/m2 ja 2,75kn/m2 (lumikuorma maassa) jolloin halliratkaisu löytyy käytännössä lähes tarpeeseen kuin tarpeeseen. Jos em. arvot eivät riiitä, teemme tarvittavat erikoistyönä. Runkomallin valintaan vaikuttaa mm. hallin käyttötarkoitus ja tuleeko tilaaja hakemaan kohteeseen myöhemminkään toimenpide -tai rakennuslupaa jne.

Maaperä ja perustustyöt pressutallia kasattaessa

Landtek prssuhalli ei tarvitse välttämättä perustuksia tai massiivisia maansiirtotöitä. Likimain tasainen mutta kantava kenttä riittää. Tiivistetty sorapatja tai asvaltti ovat erinomaisia alustoja.  Routaeristeitä ei tarvita. Hallin rakenne on suunniteltu joustamaan myös pienehkön routimisen vaikuttamatta rakenteen turvallisuuteen. Ankkurointi maahan tehdään olosuhteista, hallin koosta ja käyttötarkoituksesta riippuen joko hallipakettiin kuuluvilla maakiiloilla, irto sokkeleilla ( esim. betonileegot tmv), massapainoilla tai esim. kierrepaaluja hyväksikäyttäen. Tee ratkaisu sopivasta perustamis/ankkurointitavasta oman suunnittelijasi kanssa paikallisten olosuhteiden ja omien toiveidesi mukaan.

Pidä huoli, että tuote on CE-merkitty!

Ilman aitoa maamme rakennulupaviranomaisillemme kelpaavaa CE-dokumentointia “kiinahalleille”  on käytännössä mahdoton saada toimenpide tai rakennuslupaa edes jälkikäteen. Päin vastoin, edessä voi ainoastaan purkutuomio.  Vahinkotapauksissa näille  on vakuutusyhtiöltäkään käytännössä turha odottaa mitään korvauksia. Lue CE-merkinnän tarpeellisuudesta tarkemmin tästä.

Landtek  CE merkittyjä hallin runkomalleja on hallin koosta riippuen kolme.  Perusmallina on ns. sääsuojahalli jota olemme toimittaneet jo pitkään mm. haja-asutusalueille kone-ja rehusuojiksi ja myös taajama-alueille auto/caravan -ja venesuojiksi jne. Tämän laskennallinen lumikuorma on 1,75kN/m2.(ns. lumikuorma maassa arvo).  Tämä malliston kevein on edullisin ja  hyvin suosittu. Sen runko on periaatteessa hyvin samanlainen ristikkomalli kuin paksummasta/isommasta teräsdimensioista valmistetut sisarensa. Tälle hallimallille on saatu lupia ympäri maata sekä toimenpidelupa että rakennuslupmenettelyllä, mutta usein esim. 5 vuoden määräaikaisluvalla.

Pressutalliin tarvittavat luvat

Tarvitsetko hallisi rakennusluvan? Yksiselitteistä vastausta emme kykene sinulle valitettavasti antamaan. Yksinkertainen vastauksemme on että et tarvitse mikäli pystytätä hallin/ tallin  ainoastaan tilapäiseksi sääsuojaksi”.

Sääsuojakin muuttuu lupamenettelyn piiriin silloin, jos hallin käyttö venyy “lyhytaikaista” pidemmäksi. Luonnollisesti asiaan merkittävästi vaikuttava seikka on minkä on hallin kokosijoituspaikka, käyttötarkoitus, onko asemakaava vai haja-asutusalue jne.

Kolmas asiaan vaikuttava seikka on että kunnilla on eri puolilla maata erilaiset rakentamista ohjaavat rakennusjärjestykset ja viranomaiset tulkitsevat myös asetuksia hieman eri tarvoin. Onneksemme poliitikkojen ja virkamiesten puheissa on alkanut kuulua myös Ruotsin mallin mukaista rakentamisen byrokratiaa keventämistä vaativia puheita. Toivottavasti nämä puheet konkretisoituvat pian myös teoiksi!

Luvan hakeminen pressutallia varten

Hakuprosessiin lähdettäessä kannattaa ensimmäiseksi käydä keskustelemassa alueesi rakennustarkastajan luona omasta käyttötarpeesta ja sijoituspaikasta. Neuvottelun yhteydessä rakennustarkastaja päättää  mm. lupakategorian (ilmoitus, toimenpide vai rak.lupa) hankkeen laajuuden/merkittävyyden mukaan  sekä antaa neuvoja jatkoa varten.

Rakennustarkastaja määrittää myös tarvitseeko hanke erillistä pääsuunnittelijaa. Pääsuunnittelija huolehtii yhdessä tilaajan kanssa mm. asemapiirroksesta ja muista rakennusvalvonnan vaatimista dokumenteista ja suunnitelmista sekä katselmuksista. Rakennustarkastaja voi määrätä lupaehdoissa myös että hankkeessa tarvitaan vastaava työnjohtaja. Joissakin tapauksessa sekä pääsuunnittelija että vastaava työnjohtaja voi olla sama henkilö.

Esimerkkejä pressutalleista:

Landtek pressutalli: https://landtek.fi/verkkokauppa/landtek-hall-4x8x3-caravan-special/ Hinta:6280,60 € (sis. alv)

Landtek pressutalli: https://landtek.fi/verkkokauppa/landtek-hall-4x6x2-auto-pressutalli Hinta: 3658,00 € (sis. alv)

Esimerkkejä suuremmista pressuhalleista:

Landtek pressuhalli: https://landtek.fi/verkkokauppa/lampola-elainsuoja  Hinta:11346,00  (sis. alv)

Landtek pressuhalli: https://landtek.fi/verkkokauppa/landtek-hall-10x20mx35 Hinta:34720,00  (sis. alv)

 

 

Asiakaskokemuksia

Tutustu tarkemmin asiakkaidemme kokemuksiin täältä!