“Pressutalli romahti”. Karua todellisuutta “halpisluokan” pressutalleista

Maassamme toimitetaan vuosittain kaatopaikoille tuhansittain melko vähäisestäkin lumesta romahtaneita tai tuulen mukaan lähteneitä “laadukkaita, kestäviä, varma valinta Suomen olosuhteisiin” -pressutalleja.

Lumen tulo ja tuuliset olosuhteet ovat  jokavuotinen ilmiö.  Herää kysymys, onko markkinoilla olevia pressutalleja lainkaan tarkoitettu Suomen olosuhteisiin ?

Tekemämme pieni ja hieman subjektiivinen pikakatsaus markkinoilla näkyvästi esillä oleviin pressutalleihin osoittaa, että käytännön vastuu ostoksesi soveltuvuudesta autosi, veneesi tai esimerkiksi asuntoautosi suojaksi jää yksin ja ainoastaan tallin ostajalle. Ei vähäisessäkään määrin myyjälle, maahantuojalle eikä vakuutusyhtiölle. Ellet sitten sitoudu atkuvasti toimimaan juuri kuten myyjä käyttö-tai takuuehdoissa edellyttää.

 

Pressutallit  vertailussa. Alla otteita pressutalleja markkinoivien yritysten verkkosivuilta sekä lainauksia ko. tallien käyttö/ turvallisuusohjeista /takuuehdoista:

(Aineisto koottu 13-14.4.2021)

Pressutalli Prohall 3x6m 399€  Takuu, ei mainintaa. Kärkkäinen.com (tuotetta myy myös mm. Puuilo, Virtasenkauppa, Taloon.com jne.) “Kestävä pressutalli pohjolan olosuhteisiin…. Poista satanut lumi tallin päältä aina heti lumisateen jälkeen, muuten talli saattaa romahtaa.”         

Pressutalli Norfolk Caravantalli PVC 8x4m 949€ Takuu 24kk Tavaratalo Hurrikaani ( tuotetta myy myös mm. K-rauta). “Norfolk PRO PVC 4x8m on laadukkain markkinoilla oleva asuntoautojen ja asuntovaunujen pitkäaikaissäilytykseen suunniteltu katos…. Tallin rakenne ei kestä lumikuormia… Poista satanut lumi tallin päältä aina heti lumisateen jälkeen muuten talli saattaa romahtaa. Takuu ei kata romahtamista”

Pressutalli Kaaritalli PRO 3x6m ovh 529€ Takuu 1 v. Pressutalli.fi   Pressutalli 500g PVC peittellä ja kaarikatolla pohjoisiin olosuhteisiin… Pressutalli ei kestä lumikuormia. Myyjä/maahantuoja ei vastaa lumen, sateen tai myrskyn aiheuttamista vahingoista”

Pressutalli Ranch 9,2×7,5×4,85m Takuu 1v. 3090€ Nettimyynti.fi. ” Todella laadukas ja kestävä Ranch pressutalli….Tallin katto on pidettävä aina puhtaana. Varmista että satanut lumi ei jää tallin katolle” *)

Pressutalli PROF 3x5m 269€ Takuu 1v.K-rauta  ” Poista välittömästi kattorakenteeseen kertynyt lumi tai jää… Suosittelemme, että poistat peitteen, jos paikkakunnallesi on ennustettu kovaa tuulta tai vaikeita sääolosuhteita”.

Pressutalli Dancover pro 8x3x8m 1054€ Dancover.com “Vahva ja joustava pressutalli PRO ammattilaisille… Kun sataa, syntyy riski veden kertymisestä telttasi katolle ja teltan romahtamisesta. On sinun vastuullasi pitää vesi poissa kattopeitteeltä. Kun sataa lunta, on sinun vastuullasi poistaa lumi rakennelman katolta suojataksesi sitä vahingolta.

Pressutalli Ranch Premium Carvan 900g 4x8m. 2990€ Pressutalli.net Kestävä pressutalli pohjolan olosuhteisiin...Omistajan velvollisuus on poistaa lumi hallin päältä välittömästi. Varmista että satanut lumi ei jää tallin katolle. Takuu ei kata lumikuorman takia romahtanutta tallia”.

  •  HUOM !  mm. Motonet, Puuilo, Tokmanni ja IKH  eivät julkaise heidän verkkosivuiltaan  markkinoimistaan pressutalleista  käyttö -eikä takuuehtoja lainkaan. Pyydä ne nähtäväksesi ennen ostopäätöstä, niin ymmärrät mitä olet ostamassa. 
  • KOMMENTTI:  Hyvä asiakas ja  “kuluttaja”.  Suosittelen lämpimästi jättämään ns.”halpistuotteet” kauppaan. Oli sitten kysee vaikka luokattomista keinonahkakengistä tai onnettomasta autoteltasta. “Maailma hukkuu paskaan”  hiukan vähemmän jos me loppukäyttäjät kieltäydymme niitä ostamasta.

Palautetta ja lisänäkökulmia asiaan vastaanotan mielelläni:  inna.risto@landtek.fi

Tästä pääset Landtek Oy:n pressutallivalikoimiin

Landtek pihatalli 4x8x2,5m 6051,20 € (sis. alv)

Pressutalli Polar Medium 5535 1750,00 € (alv 0%)

Polartalli Iso 7639 3199,20 € (sis. alv)

 

Lue TÄSTÄ “Vakuutus ei korvaa vahinkoa” artikkeli