Mistä pressutallin hinta koostuu?

Pressutallin hinta – mistä se koostuu ja mitä sinun tulee ottaa huomioon pressutallia hankkiessasi?

Me Landtekilla puhumme pressuhalleista kun kyseessä on isompi halli ja pressutalleista kun puhumme hieman pienemmistä ”talleista.” Tässä artikkelissa pureudutaan hieman siihen mistä tuotteidemme hinnat koostuvat ja mitä kaikkea sinun tulee ottaa huomioon pressutallia hankkiessasi. Lopusta löydät myös esimerkkejä tuotteidemme hinnoista. Sukelletaan pressutallin hintaan ja siihen mistä se koostuu!

Pressutallin koko, vaikuttaako koko hintaan?

Iso hintaan vaikuttava asia on luonnolliesti tallin tai hallin mitat ja korkeus. (Pressuhalli kuin myös pressutalli voidaan pystyttä haluttaessa ladottavien sokkelielementtien päälle. (esim. betonileegot, juttapaalut, ratapöllit jne.) Tämä luonnollisesti vaikuttaa myös tallin hyöty -sekä ajokorkeuteen.

Pienimmät pressutallimme lähtevät 3.1m x 5.1m kokoluokasta (Polar tallit)  ja isoimmat satojen nelimeterien hallimme ovat suunniteltu vaikkapa suuriksi konehalleiksi tai varastoiksi.

Kokonaishintaan vaikuttaa toki myös kuljetusetäisyys ( vai noudetaanko itse toimipailatamme) sekä kasataanko talli itse vai käytetäänkö siinä asennuspalvelua. Voit lukea tarkemmin pystytyspalvelustamme täältä.

Katso lyhyt video pystytyksestä tästä.Muita hintaan vaikuttavia asioita:

Suunnittelu

Kaikki lähtee suunnittelusta.  Minkälaisin vaatimuksin ( esim. lumikuormanormit) ja minkälaisiin olosuhteisiin ja käyttöön pressutalli tulee.

Pressutalli, kuten mikä vain rakennelma on yksityiskohtiensa summa jossa ei toivoisi olevan heikkoja lenkkejä lainkaan. Hyvä suunnittelu tähtää todelliseen kestävyyteen, tuhlaamatta kuitenkaan resursseja kuten materiaaleja ja työtä hallin “ylirakentamiseen” (esimerkkinä vaikkapa ratakiskosta valmistetut kattotuolit vs. ristikkorakenteet) Juuri lujuuden vuoksi olemme päätyneet pyöreään ristikkorakenteiseen kattomalliin. Sen jäykkyys on omaa luokkaansa. Siellä ei myöskään lumet pysy eikä tuulet niin tartu.

Olemme panostaneet suunnittelussa myös pystytystyön huomioimiseen niin, että osakomponentit ovat isohkoja ja  loogisia,  pystytys mahdollisimman joutuisaa eikä virhetulkinnoille olisi sijaa.  Huonolla suunnittelulla saadaan monesti aikaan  raskasta mutta heikkoa ( panostukset väärissä paikoissa) ja  epäkäytännöllistä sekä esteettisesti rumaa.

Kannattaa huomioida, että hyvää suunnittelua voi tavoittaa myös mm. ns. Kiina-halleista.  Suunnittelun lähtökohta on tuolloin kuitenkin lähes poikkeuksetta “look  like perfect” eli jonkun sortin ulkonäkö ja ennen kaikkea halvin mahdollinen hinta sekä tehokkaimmin täytetty merikontti. Mikään muu ei yleensä edes maahantuojaa kiinnosta. Tällöin  lopputulos on sitten mitä on.  – ettei kenelläkään jää epäselvää, Landtek Hallit ja tallit ovat erinomaista kotimaista teräsrakennesuunnittelua.

Materiaalit

Teräsrunkoisen pressutallin hintaan vaikuttaa  merkittävästi käytetyn teräsprofiilien dimensiot ja laatu sekä pintakäsittelytapa. Landtek halleissa kuhunkin osaan käytetään siihen kohtaan tarpeelliseksi mitoittettua teräskokoa sekä pintakäsittelynä yksinomaan kuumasinkitystä. Kuumasinkitysprosessissa jo muotollut ja valmiiksi hitsatut komponentit uppokastetaan kuumassa sinkkialtaassa. Näin galvanointi kattaa osat sekä ulko -että sisäpuolelta. Tämä takaa kiistatta teräksen pisimmän kestävyyden säässä kuin säässä. Kuumagalvanoinnin hinta on noussut energiahinnan nousun myötä huikeasti, mutta pidämme sitä edelleen välttämättömänä taataksemme Landtek hallien sekä tallien pitkän palvelusiän.

Kestävä pressutalli
Kokonaisuus on syntyy yksityiskohdista

Olennaista on myös  pressumateriaalin laatu ja vahvuus. Nämä ovat kaikki otettu Landtek pressutalleissa huomioon. Hallikatteena käytetään kuorma-autokäytöstä tuttua ja huippukestäväksi  vuosikymmenten saatossa koettua UV-suojattua 900g/m2 PVC-pressukapellikangasta. Pressuvalmistuksessa pidämme edellen kiinnin myös siitä pienestä, mutta tärkeästä yksityiskohdasta, eli siitä että Landtek tallien kaarien kohdalle kuumahitsataan katekankaan kulumista ja nirhautumista estävät kaksikertaiset kankaat. Myös pressujen kiristys tulee voida suorittaa helposti ja huolella, sillä vain kireällä pysyvä pressu pitää hallin siistinä, se ei kerää jäätä ja lunta, eikä se kuluta katekangasta ajan saatossa puhki.

Käyttöikä, takuu, varaosat & korjaus

Landtek pressutallien suunniteltu käyttöaika pressuille on 20-25 vuotta. Rungolle 50 vuotta. Landtek tallit edustava siis aivan eri sarjaa kuin  market-luokan 1-2 kauden kaukoidän sääsuojatalli. Tarjoamme myös pressutalleillemme markkinoiden pisimmän, 5 vuoden kokonaistakuun!  

Vahinkoja sattuu, olemmehan ihmisiä.  Lumiaura saattaa pyyhkäistä päin ovenpieltä. Trukkipiikki saattaa sohaista liian pitkälle tai kova myrsky pudottaa puunhaaran tallin päälle. Mitä teen?  Ei hätää, emme jätä sinua pulaan !  Toimitamme mallistoomme varaosia, paikkaustarpeita jne.  Käymme tarvittaessa tekemässä myös vaihtotyön tai paikkaamaassa katteen tai lähetämme yhteistyökumppanimme tekemään homman.

Mitä muuta minun pitää ottaa huomioon pressutallia ostaessani?

Ulkonäkö

Avant pienkuormain

Landtek pressutallit ovat ryhdikkään mallisia ja ne suoraseinäisinä säästävät tonttimaata ja tuovat vastaavasti täydet hyötyneliöt sisäpuolelle. Pressut on helppo kiristää todella kireälle sekä pitkittäin että poikittain jolloin halli pysyy siistin näköisenä vuosikausia. Landtek pressutallien katon kehien väliset pitkittäisruoteet eliminoivat vesi/jääpussien muodostumisen joten katto  pysyy siistinä eikä lumi keräänny katolle.

Katekankaiden värejä on saatavissa on useita vaihtoehtoja kuten harmaa, vihreä, sininen, punmullan punainen jne. Katto on talleissamme valkoinen koska se antaa “ilmaiseksi” tasaisen miellyttävän päivävalon tallin sisää ilman sähköasennuksia. Lisävarusteina on saatavissa mm. läpiajettavuus (ovet molemmissa päädyissä) ikkunoita, tuuletusta tehostavia verkkoikkunoita, kaksiväripäätyjä, erilaisia ovivaihtoehtoja jne.

Tallin  seiniin ja/ tai kattoon voidaan tehdä tilausvaiheessa yrityksesi nimi tai logopainatus niin saat yrityksellesi edullista näkyvyyttä.

Käyttötarkoitus

Sopiva talli löytyy monipuolisesta kokovalikoiman ansiosta tarpeeseen kuin tarpeeseen.  Pienimmän Landtek pressutallin leveys on 4m joka on omiaan erilaisille autoille sillä se on hyvin käytännöllinen koko koska tila on riittävän leveä jotta voit avata autosi ovet reilusti tallin sisällä.  Pituuksia tarjoamme alkaen 6 metristä eteenpäin. Landtek pressutallin matalin runkokorkeus on 2m jolloin sen ovikorkeus mahdollistaa tavallisten henkilöautojen lisäksi ns. tonniluokan pakettiautojen mahtuminen talliin. Korkeuksia löytyy peräti 3,5 m saakka, jolloin talliin mahtuu korkeatkin matkailuautot tai hyttitraktorit.

Landtek pressutallien runkovahvuuksia on nykyään kaksi. Ns.perusmallina on  175kg/m2 lumikuormalle normitettu pressutalli joita on vuosien saatossa toimitettu satoja ympäri Suomen erinomaisin kokemuksin. (Yhtään pressutalliamme ei ole romahtanut missään päin Suomea!)

Olemme nyttemmin kuitenkin ottaneet ohjelmaan tästä tallista uuden rinnakkaismallin 250 kg/m2 normitetulla lumikuormalla. Tätä mallia tarjoamme kohteisiin jos pressutallille on tarve hakea toimenpide -tai rakennuslupa    Molemmat runkomallit ovat luonnollisesti kestäviä takuutuotteita. Varjopuolina tietysti on, että mitä rankemmasta teräsdimensoista pressutalli tehdään, sitä enempi teräskiloja runkoon ja sinkkaukseen kuluu. Rakennusluvassa vaadittavat lumikuorma-arvot vaihtelevat eri pakkakuntien lumikuormavaatimusten mukaan joten talli tulee valmistaa näiden normien vaatimusten mukaisiksi. Voit lukea rakennuslupasioista lisää TÄSTÄ.

Maaperä ja perustustyöt pressutallia kasattaessa

Landtek prssutalli ei tarvitse  perustuksia eikä massiivisia maansiirtotöitä. Likimain tasainen mutta kantava kenttä riittää. Routaeristeitä yms. ei tarvita. Tiivistetty sorapatja tai vaativammassa kohteessa asvaltti ovat erinomaisia alustoja.  Rakenne on suunniteltu joustamaan myös pienehkön routimisen vaikuttamatta rakenteen turvallisuuteen. Ankkurointi maahan tehdään olosuhteista riippuen joko tallipakettiin kuuluvilla maakiiloilla, irto sokkeleilla ( esim. betonileegot tmv), massapainoilla tai tarvittessa vaikka kierrepaaluja hyväksikäyttäen. Tee ratkaisu sopivasta perustamis/ankkurointitavasta tarvittaessa asiaa ymmärtävän tahon avustuksella. Suosimme itse edellämainittuja “kevytperustuksia” sillä harva asia on ikuinen. Jonakin päivänä tallin haluaa siirtää tai purkaa jolloin edellä mainittuja perustustapoja käyttäen on toimenpiteenä helppo sekä edullinen ja  ympäristö palautuu täydellisesti ennalleen.

Lopuksi

Tee järkipäätös ja osta kerralla kunnollinen Suomeen suunniteltu -ja valmistettu Landtek pressutalli.  Saat pressutallin joka kestää kovaa käyttöä lähes huoltovapaasti vuosia, jopa vuosikymmeniä. Säästyt monilta harmeilta ja monikertaisilta vaivoilta.  Ja mikä vielä mieltäsi lämmittää on se, että jos päätät jossain vaiheessa  tallistasi luopua, on sen edelleenmyynti helppoa ja nopeaa. Käytetyistä Landtek halleista sekä talleista saat hyvän hinnan myös käytettynä.

Esimerkkejä pressutalleista:

Landtek pressutalli: https://landtek.fi/verkkokauppa/landtek-hall-4x8x3-caravan-special/ Hinta:6280,60 € (sis. alv)

Esimerkkejä suuremmista pressuhalleista:

Landtek pressuhalli: https://landtek.fi/verkkokauppa/lampola-elainsuoja  Hinta:11346,00  (sis. alv)

Landtek pressuhalli: https://landtek.fi/verkkokauppa/landtek-hall-10x20mx35 Hinta:34720,00  (sis. alv)

 

Asiakaskokemuksia

Tutustu tarkemmin asiakkaidemme kokemuksiin täältä!