Pitääkö Landtek hallin lumikuormaa jo keventää?

Landtek hallien kanssa voit nukkua yösi rauhassa 🙂  Lähes 10 vuoden ajalta, satojen ja satojen toimittettujen eri kokoisten  hallien kokemuksella voimme kertoa, että tietoomme ei ole tullut yhtään tapausta jossa Landtek hallin katto olisi “romahtanut” lumen takia.  Tämä koskee myös mallistomme keveintä 1,75Kn/m2 sääsuojahallia.

Landtek pressuhallien vankka ristikkorunkorakenne, pyöreä kattomuoto ja tiukalle kiristetty katekangas saavat lumet tulemaan katolta alas hyvinkin “liukkaasti”.  Landtek hallin kattorakenteen pituussuuntaiset ruodeputket estävät tehokkaasti  isompien lumi/jääpussien muodostumisen jolloin ylisuuria kattokuormia ei pääse syntymään.

Kestävä pressutalli

Toki jokaisessa asiassa tulee käyttää myös “maalaisjärkeä”. Tilanteessa jossa hallin sijainnista, hyvin erikoisesta sääilmiöstä, löysälle päästetystä katteesta tms. johtuen lunta/jäätä kertyy hallin katolle todella poikkeuksellisen paljon, on syytä ryhtyä kattokuorman keventämiseen – aivan samoin kuin minkä tahansa rakennuksen katolta milloin ollaan lujuusnormiston ylärajoilla.  Jos halli on suhteellisen uusi (pvc-katteen pinta on puhdas, liukas ja kireällä) sekä halli on kaikin puolin hyväkuntoinen, on lumen pudottaminen lähes aina turhaa ja isompi riski kuin antaa lumen olla katolla. Sään lauhduttua lumet kyllä lähtee nopeastikin.

Lue TÄSTÄ miten arvioit lumikuorman määrää

Lue TÄSTÄ neuvot kuinka tarvittaessa kevennät lumikuormaa Landtek hallin katolta.