Koneurakointi Päärnilän työkoneet ovat säältä suojassa Landtekin pressuhallissa, jonka viimeistelty ulkonäkö sopii hyvin ympäröivään maisemaan

Koneurakointi Päärnilä Ky:n tiluksille pystytettiin viime syyskuussa Landtekin 10 x 30 -metrinen pressuhalli. Yrittäjä ja koneurakoitsija Jaakko Päärnilä kaipasi maanrakennuskalustollensa sekä muulle maatilan tarpeistolla sääsuojaa, ja pitkään ajatuksissa oli kiinteän hallin rakennutus. Päätös rakennusprojektin aloittamisesta antoi kuitenkin odotuttaa itseään.

— Kiinteä rakennus olisi ollut kallis investointi tässä hetkessä ja maailmantilanteessa, Päärnilä tuumaili.

Kun oman kylän toiselle laidalle Kotkan kupeessa Tavastilassa nousi pressuhalli, Päärnilä kävi mielenkiinnosta katsomassa hallia ja haastattelemassa sen hankkinutta tuttavaa.

— Kokonaisuus ja kuulemani käyttökokemukset tekivät vaikutuksen, ja sen jälkeen valinta oli todella selkeä. Jos koneita ei ole tarve varastoida myöhemmin, pressuhallilla on myös jälleenmyyntiarvoa, Päärnilä suunnittelee.

Suunnitteluprosessi käynnistyi ripeästi ja halli kohosi tukevasti tontille 

Päärnilä otti yhteyttä Landtekiin, ja jo ensimmäisen puhelun jälkeen tapahtumat etenivät vauhdikkaasti. Suunnitteluprosessissa yrittäjä korosti, että hallin olisi näytettävä yhtenäiseltä osana tiluksia ja rakennuskantaa.

— Halusin katon ja seinien värin sekä nurkkalistojen jäljittelevän pihapiirin muita rakennuksia. Seinistä tuli punasävyiset, katto ja ovet ovat tummanharmaat ja nurkkalistat valkoiset, Päärnilä kertoo.

Pressuhalli saapui Tavastilaan loppukesästä kera kuusihenkisen pystytysryhmän. Ryhmän saapumisajankohdasta ilmoitettiin hyvissä ajoin, ja lähempänä suunniteltua pystystä ajankohta varmistettiin toistamiseen.

— Kaikki aikataulut pitivät hyvin ja tieto kulki erinomaisesti, Päärnilä kiittelee.

Pohjatöiden jälkeen hallin kaaret ja pressu kiinnitettiin tukevasti paikalleen.

Pressuhalli on edullinen ja ketterä vaihtoehto kiinteälle rakennukselle

Nyt pressuhalli on jo lunastanut lupauksensa ja suojannut koneita niin syysmyrskyiltä kuin lumeltakin. Hallin sisälle tulee valoa oviin sijoitettujen verkkoikkunoiden ansiosta, ja hallin päätykolmioiden ja oviverhojen kautta ilma vaihtuu tehokkaasti.

— Pakkasella koneita täytyy käyttää hetki ennen liikenteeseen lähtöä, ja on tosi kätevää, kun sen voi tehdä sääsuojassa pressuhallissa.

Landtekin pressuhallia Päärnilä suosittelee lämpimästi kaikille, jotka kaipaavat kustannustehokasta halliratkaisua, joka järjestyy tontille kiinteää rakennusta nopeammin, edullisemmin ja vähemmällä byrokratialla. Alkuun jäykähkö ovikiskokin on käytön myötä toiminut paremmin.

— Jos joku pressuhallia harkitsee, niin annan kyllä omasta puolestani suosituksen sen hankinnalle.

Koneet sääsuojassa odottamassa töihinpääsyä