Mikä pressuhalli?

Pressuhallin rakentaminen on helppoa ja edullista

Hyvä pressuhalli on toimiva,  kestävä, ja rakennusteknisesti yksinkertainen. Se on  arkkitehtoonisesti tyylikäs,  edullinen sekä ympäristöä mahdollisimman vähän rasittava rakennusratkaisu.  Sellainen  on Landtek Hall.

Vaivattomasti hallitilaa

Landtek halllin etuja ovat mm.  hankkeen nopea läpivienti. Yksinkertainen, tilaajan resursseja säästävä suunnittelu, tarjous-ja hankintaprosessi.  Hankebudjetti on pitävä. Sillä on lyhyt valmistus- ja toimitusketju.  Sen pohjatyöt ovat hyvin yksinkertaiset ja edulliset. Hallin pystytys käy nopeasti ja se on tarpeen tullen helppo siirtää tai vaikka myydä eteenpäin käyttötarpeen päättyessä.

Helpot perustukset

Landtek prssuhalli ei tarvitse välttämättä perustuksia tai massiivisia maansiirtotöitä. Likimain tasainen mutta kantava kenttä riittää. Tiivistetty sorapatja tai asvaltti jne. ovat erinomaisia alustoja.  Routaeristeitä yms. ei tarvita. Hallin rakenne on suunniteltu joustamaan myös pienehkön routimisen vaikuttamatta rakenteen turvallisuuteen. Ankkurointi maahan tehdään olosuhteista, hallin koosta ja käyttötarkoituksesta riippuen joko hallipakettiin kuuluvilla maakiiloilla, irto sokkeleilla ( esim. betonileegot tmv), massapainoilla tai esim. kierrepaaluja hyväksikäyttäen. Tee ratkaisu sopivasta perustamis/ankkurointitavasta oman suunnittelijasi kanssa paikallisten olosuhteiden ja omien toiveidesi mukaan.

Täydet hyötyneliöt

Ominaisuuksia joista tunnistat hyvän hallin

Landtek Halleissa on korkeat suorat seinät jolloin tonttitilaa säästyy ja hallin reunoillakin on kunnolla korkeutta. Suoraseinäisenä myös katolta putoava lumi kinostuu etäämälle seinästä. Valkoinen katto antaa hallin sisälle mukavan tasaisen valoisuuden.

Pyöreä kattomalli ei kerää lunta ja antaa hallille maksimaalisen  sisäkorkeuden jolloin koko hallin tilavuus on hyvin hyödynnettävissä. Halli voidaan pystyttää myös esim. betonipaalujen tai betonileegojen päälle jolloin sisäkorkeus kasvaa entisestään.

Mietitty kokonaispaketti, aikaa säästyy 

Toimitukseen kuuluu aina kokonainen halli teräsristikko kehineen, katteineen, päätyineen, seinineen ja ovineen. Myös kaikki pientarvikkeet kuuluvat pakettiin. (ovikiskot, pultit,vanttiruuvit, maa-ankkurit yms) Lisätarvikkeita ei rautakaupoista tarvitse käydä etsimässä.

Kestävyys / pitkä käyttöikä

Ristikkorakenteinen, uppomenetelmällä kuumasinkitty teräsrunko kestää lähes mitä vain. Tiheät ruoderaudat pitkittäin katossa eliminoivat “pussien muodostumisen” joten lumi/jääkuormat eivät katolla pysy.  Hallimallistomme on on kokoluokissaan ainoana markkinoilla CE-merkitty. (Norske Veritas® yhtiö on tehnyt  halliemme CE merkinnän mukaisen auditoinnin. Auditoinnin yhteydessä tarkastetaan tehtaan tuotanto ja suunnittelu. Veritas yhtö myös valvoo tehtaalle tehdyillä säännöllisiä tarkastuskäynneillä  auditioinnin ehtojen noudattamista).

Hallikatteena käytetään kuorma-autokäytöstä tuttua 900g/m2 PVC-pressukapellikangasta. Hallin kaarien kohdalla on kulumisen ja nirhautumisen estävät kaksikertaiset kankaat. Hallikate on kotimainen Scantarpin valmiste ja se kestää n.15-25 vuotta, ja jopa enemmän. Se on aikanaan myös suht vaivatta uusittavissa. Tarjoamme myös halleillemme markkinoiden pisimmän, 5 vuoden tehdastakuun!

Siisti ulkonäkö

Pressuhallin pystytys talvella onnistuu hyvin

Landtek Hallit ovat suoraseinäisinä ryhdikkään mallisia. Pressut on helppo kiristää todella kireälle sekä pitkittäin että poikittain jolloin halli pysyy siistin näköisenä vuosikausia. Hallin katon pitkittäisruoteet eliminoivat vesi/jääpussien muodostumisen joten katto  pysyy siistinä.

Saatavissa on useita värivaihtoehtoja kuten harmaana, vihreänä, sinisenä, punamullan punaisena jne. Katto on vakiona valkoinen koska se antaa tasaisen miellyttävän päivävalon halliin ilman sähköasennuksia. Lisävarusteina on saatavissa mm. läpiajettavuus (ovet molemmissa päädyissä) ikkunoita, tuuletusta tehostavia verkkoikkunoita, kaksiväripäätyjä, erilaisia ovivaihtoehtoja jne.

Hallin seiniin ja/ tai kattoon voidaan tehdä tilausvaiheessa yrityksesi nimi tai logopainatus niin saat yrityksellesi edullista näkyvyyttä.

Ei lumihuolia

Landtek pressuhallien rakenne on  täällä suunniteltu ja tehty nimen omaan pohijoismaiden olosuhteisiin. Järeät teräskehät, tiheät pitkittäis ruoteet  ja paksut pressut on tehty kestämään.

Pyöreän mallinen ristikkokehä on luja kuin mikä. Kattomalli  ei kerää lunta  joten lumi ei juurikaan hallin katolla pysy. Sään vaihdellessa lumi tulee katekankaan päältä  “hyvin liukkaasti”  itsestään alas, eikä se se jää painamaan seinää kuten normaaleissa kaarihalleissa. Voit lukea lumihuolista lyhyen blogikirjoituksen  tästä.

Monipuolinen valikoima

Landtek varastohallli pakkausvarastona

Sopiva halli löytyy lyhyempään kuin pitempiaikaiseen tilatarpeeseen. Olemme tehneet hallisovelluksia, kuntien hiekkavarastoiksi, kalaviljelyhalleiksi, kiviteollisuuden murskaus ja konehalleiksi, pakkausteollisuuden varastoiksi, tuotantoeläin halleiksi, komponenttivarastoiksi konepajoille,  viherrakennusliikkeiden kalustosuojiksi,  halleja matkailuatoille, veneille, jne.jne.

Valittavissa viisi eri runkoleveyttä. 4, 6, 8 ,10 ja 12m. Pituuksia tarjoamme välillä 4 – 35m rukoleveydestä riippuen. Myös hallin seinäkorkeudet valittavissa 2-4m välillä (suora seinäosuus) hallin leveydestä riippuen. Mallistoa on  saatavissa kolmelle eri lumikuorma-arvolle, 1,75kn/m2 2,5kn/m2 ja 2,75kn/m2 (lumikuorma maassa) jolloin halliratkaisu löytyy käytännössä lähes tarpeeseen kuin tarpeeseen. Jos em. arvot eivät riiitä, teemme tarvittavat erikoistyönä. Runkomallin valintaan vaikuttaa mm. hallin käyttötarkoitus ja tuleeko tilaaja hakemaan kohteeseen myöhemminkään toimenpide -tai rakennuslupaa jne.

Ympäristöystävällisin  halliratkaisu

Hallit kuormittavat ja muokkaavat ympäristöä yksinkertaisen materiaali, valmistus, perustus -ja pystytystavan vuoksi vähemmän kuin mikään muu halliratkaisu. Esimerkkejä tästä ovat mm. maaperän kaivuutöiden, massojen vaihdon, valutöiden jne.  tarpeettomuus tai vähäisyys. Ratkaisussamme ei tarvita myöskään muovisia routaeristeitä, höyrysulkuja, patolevyjä, ei homehtumisalttiita eristetä, tasotteita, erillisiä kattopinnoitteita, maaleja yms.

Pystytykseen käytetty aika on ennätyslyhyt. Valmistus ja pystytysaikana  jätteitä tai ylimääräistä työmaaliikennettä ei juuri synny.  Rakennusaikainen ympäristöä häiritsevä pöly, melu jne ovat lähes nolla. Tarpeen päättyessä purkutyöt ovat helpot ja nopeat. Jälkiä ympäristöön ei jää. Hallin runkomateriaalit ovat täysin kierrätettävissä. Katemateriaalin kierrätys on vielä toistaiseksi valitettavaseti melko rajoitettua.

Landtek hallien elinkaari on pitkä ja hiilijalanjälki pieni. Yhdellä pressukate kerralla on mahdollista päästä nykymaailmassa pitkään 15-25 vuoden ja  jopa pitempäänkin rakennuksen käyttöikään. Pressut uusimalla hallin elinkaarta voi hyvin  jatkaa vielä toisen mokoman. Landtek Hallien elinkaaren aikaiset huoltotarpeet ovat myös hyvin olemattomat eivätkä siten kuormita luontoa käyttöaikanaan juuri lainkaan.

Siirrettävyys

Yritysten kuten muidenkin toimijoiden toimintaympäristöt ja tarpeet ovat jatkuvien muutosten kourissa.
Yrityksiä ostetaan ja myydään. Toimintaa laajennetaan tai supistetaan, tehdään tontti/pihajärjestelyitä jne. Halliemme, sekä Landtek betonileegojen siirrettävyys on  ylivoimaisesti yksinkertaisinta ja edullisinta kuin millään muulla rakennustavalla.

Ei kustannusyllätyksiä

Mieti, selviäisitkö vähemmällä, Onko mitenkään järkeä panostaa tavattomasti aikaa ja vaivaa sekä  sitoa valtavasti pääomaa moninkertaisesti maksaviin “kivihalleihin”, niiden lämmitysjärjestelmiin,  ylläpitokustannuksiin yms ?

Landtek Hallit ovat kokonaiskuluiltaan (suunnittelu, pohja, perustamis, rahti, jäte, pystytys jne) edullisinta aidosti CE hyväksyttyä hallitilaa mitä on saatavissa. Myös vuosittaiset, käyttö ja huoltokulut yms ovat lähes nolla euroa. Merkittävinä lisäetuina on pidettävä myös edellämainittua yksinkertaista siirrettävyyttä ja sitä että käyttötarpeen mahdollisesti päättyessä koko halli mahdollisine betonileegokivijalkoineen on myytävissä eteenpäin. Järkevää, ammattimaista sekä ympäristöystävällistä – eikö totta? Voit myös halutessasi säästää pystyttämällä hallin itse. Toki voit tilata sen myös toimestamme pystytettyä. Asennus onnistuu mainiosti myös talvikuukausina.

Landtek Hall  rakennuslupakelpoiset, CE-hyväksytyt hallit

CE-hyväksyntä on tullut pakolliseksi kantavia teräsrakenteita sisältävissä tuotteissa. Se edellytetään aina myös rakennuslupaa haettaessa. Landtek pressuhallien CE-mekintä antaa turvaa ja kertoo että tuote täyttää sille asetetut normit. Lue turvallisuudesta lisää TÄSTÄ.  Landtek hallit ovat rakennuslupakelpoisia ja täyttävät  lähes kaikkien maamme paikkakuntien lumikuormanormitusvaatimukset (1.75kN/m2- 2,75Kn/m2 lumikuorma maassa). Toimitamme  rakennusluvan haussa tarvittavat pohja, julkisivu -ja leikkauspiirrokset, CE-merkintätodistuksen  sekä rakennusluvassa vaadittavat teräsrakenteita koskevat suunnitelmat.

Lue tästä, miksi myös pressuhallien tulee olla CE-merkittyjä LINKKI

Asiakaskokemuksia

Teetätimme kovan 2019 lumitalven aikaan asiakaskyselyn asiakkaidemme hallikokemuksista ja mm. hallien lumikäyttäytymisestä. Lue tuloksista TÄSTÄ

Referenssejä

Landtek Hall pressuhalleja ovat hankkineet mm. RUDUS, EXIDE, VALMET, YIT, PUOLUSTUSVOIMAT, TIIVI-ikkunat, Rovaniemen kaupunki, Raahen kaupunki, Helsingin kaupunki,  Tuusulan kunta + lukemattomat muut yritykset, yhteisöt, maatilat, yksityishenkilöt  jne.

 

Esittelyalueita/ halleja  joihin voi käydä tutustumassa  joka päivä 24/7 :

Aropaltiontie 3 (Shell Iittala vt3) 14500 IITTALA (Kartta)
Auranportintie 3 (Auranportin ABC/Shell) 21380 AURA (Kartta)

 

Ota yhteyttä.  Vastaamme mielellämme kaikkiin halleja koskeviin kysymyksiin !

Robert Inna  040 931 0300
Kari Ylisirniö 040 128 0883

Risto Inna 040 701 6008

 

Landtek Finland Oy. Teollisuustie 9 14500 Iittala  Ly- 1100341-7  e-mail:info@landtek.fi    

Palvelevaa toimintaa vuodesta 1996!

Hallin “Räätälöintisivuille” pääset TÄSTÄ

Ota yhteyttä