Landtek Hallin rakentaminen helposti, järkevästi ja kustannustehokkaasti

Tavoitteena nopea projektin läpivienti, ympäristöystävällisyys, joustavuus…

 

Hallitilaa vaivattomasti

Landtek hallin pystytyksen läpivienti on joutuisaa. Yksinkertainen resursseja säästävä suunnittelu, tarjous-ja hankintaprosessi. Hankebudjetti on yksinkertainen ja pitävä. Lyhyt valmistus ja toimitusketju. Nopea pystytys ja tarvittaessa helppo siirto.

Perustus

Landtek Hall ei tarvitse kevytrakennelmana välttämättä perustuksia tai massiivisia maansiirtotöitä. Likimain tasainen mutta kantava kenttä riittää. Routaeristeitä yms. ei tarvita. Rakenne on suunniteltu joustamaan myös pienehkön routimisen vaikuttamatta rakenteen turvallisuuteen. Ankkurointi maahan tehdään olosuhteista, hallin koosta ja käyttötarkoituksesta riippuen joko hallipakettiin kuuluvilla maakiiloilla, irto sokkeleilla ( esim. betonieegot tmv), massapainoilla tai esim. kierrepaaluja hyväksikäyttäen. Tee ratkaisu sopivasta perustamis/ankkurointitavasta oman suunnittelijasi kanssa paikallisten olosuhteiden ja omien toiveidesi mukaan.

HyötyneliötValmis halli pystyssä

Landtek Halleissa on korkeat suorat seinät jolloin tonttitilaa säästyy ja hallin reunoillakin on kunnolla korkeutta. Suoraseinäisenä myös katolta putoava lumi kinostuu etäämälle seinästä.

Pyöreä kattomalli ei kerää lunta ja antaa hallille maksimaalisen  sisäkorkeuden jolloin koko hallin tilavuus on hyvin hyödynnettävissä. Halli voidaan pystyttää myös esim. betonipaalujen tai betonileegojen päälle jolloin sisäkorkeus kasvaa entisestään.

Mietitty kokonaispaketti, aikaa säästyy 

Toimitukseen kuuluu aina kokonainen halli teräsristikko kehineen, katteineen, päätyineen, seinineen ja ovineen. Myös kaikki pientarvikkeet kuuluvat pakettiin. (ovikiskot, pultit,vanttiruuvit, maa-ankkurit yms) Lisätarvikkeita ei rautakaupoista tarvitse käydä etsimässä.

Kestävä

Ristikkorakenteinen, uppomenetelmällä kuumasinkitty teräsrunko kestää lähes mitä vain. Tiheät Hallin rakentaminen käy helposti ja nopeastiruoderaudat pitkittäin katossa eliminoivat “pussien muodostumisen” joten lumi/jääkuormat eivät katolla pysy. Hallimallistomme on on kokoluokissaan ainoana markkinoilla CE-merkitty. (Norske Veritas® yhtiö on tehnyt  halliemme CE merkinnän mukaisen auditoinnin. Auditoinnin yhteydessä tarkastetaan tehtaan tuotanto ja suunnittelu. Veritas yhtö myös valvoo tehtaalle tehdyillä säännöllisiä tarkastuskäynneillä  auditioinnin ehtojen noudattamista).

Hallikatteena käytetään kuorma-autokäytöstä tuttua 900g/m2 PVC-pressukapellikangasta. Hallikate kestää n.15-25 vuotta, ja jopa enemmän. Se on aikanaan myös suht vaivatta uusittavissa. Tarjoamme myös halleillemme markkinoiden pisimmän, 5 vuoden tehdastakuun!

Ulkonäkö

Landtek Hallit ovat suoraseinäisinä ryhdikkään mallisia. Pressut on helppo kiristää todella kireälle sekä pitkittäin että poikittain jolloin halli pysyy siistin näköisenä vuosikausia. Hallin katon pitkittäisruoteet eliminoivat vesi/jääpussien muodostumisen joten katto  pysyy siistinä.

Saatavissa on useita värivaihtoehtoja kuten harmaana, vihreänä, sinisenä, punamullan punaisena jne. Katto on vakiona valkoinen koska se antaa tasaisen miellyttävän päivävalon halliin ilman sähköasennuksia. Lisävarusteina on saatavissa mm. läpiajettavuus (ovet molemmissa päädyissä) ikkunoita, kaksiväripäätyjä, erilaisia ovivaihtoehtoja jne.

Hallin seiniin ja/ tai kattoon voidaan tehdä tilausvaiheessa yrityksesi nimi tai logopainatus niin saat yrityksellesi edullista näkyvyyttä.

Ei lumihuolia

Hallin rakenne on tehty nimen omaan poijoismaiden olosuhteisiin. Järeät teräskehät, pitkittäis ruoteet  ja paksut pressut on tehty kestämään.  Pyöreän mallinen ristikkokehä on luja kuin mikä. Kattomalli  ei kerää lunta  joten lumi ei juurikaan hallin katolla pysy. Sään vaihdellessa lumi tulee katekankaan päältä  “hyvin liukkaasti”  itsestään alas, eikä se se jää painamaan seinää kuten normaaleissa kaarihalleissa.

Monipuolinen valikoima

Sopiva halli löytyy lyhyempään kuin pitempiaikaiseen tilatarpeeseen. Valittavissa viisi eri runkoleveyttä. 4, 6, 8 ,10 ja 12m. Pituuksia tarjoamme välillä 4 – 35m rukoleveydestä riippuen. Myös hallin seinäkorkeudet valittavissa 2-4m välillä (suora seinäosuus) hallin leveydestä riippuen. Osa malleista on saatavissa kolmelle eri lumikuorma-arvolle, 1,75kn/m2 2,5kn/m2 ja 2,75kn/m2 (lumikuorma maassa) jolloin halliratkaisu löytyy käytännössä lähes tarpeeseen kuin tarpeeseen. Valintaan vaikuttaa mm. hallin käyttötarkoitus ja tuleeko tilaaja hakemaan kohteeseen myöhemminkään toimenpide -tai rakennuslupaa jne.

Ympäristöystävällisyys

Hallit kuormittavat ja muokkaavat ympäristöä yksinkertaisen materiaali, valmistus, perustus -ja pystytystavan vuoksi vähemmän kuin mikään muu halliratkaisu. Esimerkkejä tästä ovat mm. maaperän kaivuutöiden, massojen vaihdon, valutöiden jne.  tarpeettomuus tai vähäisyys. Ratkaisussamme ei tarvita myöskään muovisia routaeristeitä, höyrysulkuja, patolevyjä, ei homehtumisalttiita eristetä, tasotteita, erillisiä kattopinnoitteita, maaleja yms.

Pystytykseen käytetty aika on ennätyslyhyt. Valmistus ja pystytysaikana  jätteitä tai ylimääräistä työmaaliikennettä ei juuri synny.  Rakennusaikainen ympäristöä häiritsevä pöly, melu jne ovat lähes nolla. Tarpeen päättyessä purkutyöt ovat helpot ja nopeat. Jälkiä ympäristöön ei jää. Hallin runkomateriaalit ovat täysin kierrätettävissä. Katemateriaalin kierrätys on vielä toistaiseksi valitettavaseti melko rajoitettua.

Landtek hallien elinkaari on pitkä ja hiilijalanjälki pieni. Yhdellä pressukate kerralla on mahdollista päästä nykymaailmassa pitkään 15-25 vuoden ja  jopa pitempäänkin käyttöikään. Pressut uusimalla hallin elinkaarta voi hyvin  jatkaa vielä toisen mokoman. Landtek Hallien elinkaaren aikaiset huoltotarpeet ovat myös hyvin olemattomat eivätkä siten kuormita luontoa käyttöaikanaan juuri lainkaan.

Joustavuus

Yritysten kuten muidenkin toimijoiden toimintaympäristöt ja tarpeet ovat jatkuvien muutosten kourissa.
Yrityksiä ostetaan ja myydään. Toimintaa laajennetaan tai supistetaan, tehdään tontti/pihajärjestelyitä jne. Halliemme, sekä Landtek betonileegojen siirrettävyys on  ylivoimaisesti yksinkertaisinta ja edullisinta kuin millään muulla rakennustavalla.

 

Hinta ja pitävä budjetti

Mieti, selviäisitkö vähemmällä, itsesi, lompakkosi sekä ympäristön hyväksi?  Voisiko eristämätön, tekniikaltaan yksinkertainen hallitila olla kuitenkin riittävä käyttötarkoitukseesi? Onko mitenkään järkeä panostaa tavattomasti aikaa ja vaivaa sekä  sitoa valtavasti pääomaa moninkertaisesti maksaviin “kivihalleihin”, niiden lämmitysjärjestelmiin,  ylläpitokustannuksiin yms ?

Landtek Hallit ovat kokonaiskuluiltaan (suunnittelu, pohja, perustamis, rahti, jäte, pystytys jne) edullisinta kunnollista CE hyväksyttyä hallitilaa mitä on saatavissa. Myös vuosittaiset, käyttö ja huoltokulut yms ovat lähes nolla euroa. Merkittävinä lisäetuina on pidettävä myös edellämainittua yksinkertaista siirrettävyyttä ja sitä että käyttötarpeen mahdollisesti päättyessä koko halli mahdollisine betonileegokivijalkoineen on myytävissä eteenpäin. Järkevää, ammattimaista sekä ympäristöystävällistä – eikö totta? Voit myös halutessasi säästää pystyttämällä hallin itse. Toki voit tilata sen myös toimestamme pystytettyä. Asennus onnistuu mainiosti myös talvikuukasina.

Landtek Hall  rakennuslupakelpoiset, CE-hyväksytyt hallit

CE-hyväksyntä on tullut pakolliseksi kantavia teräsrakenteita sisältävissä tuotteissa. Landtek hallien CE-mekintä antaa turvaa ja kertoo että tuote täyttää sille asetetut normit. Lue turvallisuudesta lisää TÄSTÄ.  Landtek hallit ovat rakennuslupakelpoisia ja täyttävät  lähes kaikkien maamme paikkakuntien lumikuormanormitusvaatimukset (1.75kN/m2- 2,75Kn/m2 lumikuorma maassa). Erikoistilauksesta voimme tehdä vielä rankemmalla rungolla olevia halleja.  Toimitamme hallien mukana rakennusluvan haussa tarvittavat pohja, julkisivu -ja leikkauspiirrokset, CE-merkintätodistuksen  sekä rakennusluvassa vaadittavat teräsrakenteita koskevat suunnitelmat.

 

Asiakaskokemuksia

Teetätimme kovan 2019 lumitalven aikaan asiakaskyselyn asiakkaidemme hallikokemuksista ja mm. hallien lumikäyttäytymisestä. Lue tuloksista TÄSTÄ

 

Referenssejä

Landtek Hall hallin ovat hankkineet mm. RUDUS, EXIDE, VALMET, YIT, PUOLUSTUSVOIMAT, TIIVI-ikkunat, Rovaniemen kaupunki, Raahen kaupunki, Helsingin kaupunki,  Tuusulan kunta + lukemattomat muut yritykset, yhteisöt, maatilat, yksityishenkilöt  jne.

 

 

Esittelyalueita/ halleja  joihin voi käydä tutustumassa  joka päivä 24/7 :

Aropaltiontie 3 (Shell Iittala vt3) 14500 IITTALA (Kartta)
Auranportintie 3 (Auranportin ABC/Shell) 21380 AURA (Kartta)

 

Ota yhteyttä.  Vastaamme mielellämme kaikkiin halleja koskeviin kysymyksiin !

Robert Inna  040 931 0300
Kari Ylisirniö 040 128 0883

Risto Inna 040 701 6008

 

Landtek Finland Oy. Teollisuustie 9 14500 Iittala  Ly- 1100341-7  e-mail:info@landtek.fi    

Palvelevaa toimintaa vuodesta 1996!

Hallin “Räätälöintisivuille” pääset TÄSTÄ