Mitoitus / materiaalitiedot

Landtek Betonileegojen materiaalit ja mitoitus

 

Landtek betonimodulin peruspituus on  400mm leveässä modulissa 1600 mm ja 600mm leveässä modulissa joko 1800 mm tai 1500mm.   Saatavilla on myös mm. 600mm, 800 mm ja 1200mm sovitepaloja.

Hyötyjätteen kierrätyspiste

Betonileegot valmistetaan  märkävaluna sertifioidusta valmisbetonista (SFS-EN206-1 mukaan) tai ympäristöystävällisestä ylijäämä/ kierrätysbetonista. Projektikohtaisesti voimme toteuttaa hankkeen myös eri rasitus ja lujuusluokkiin sertifioiduista erikoisbetoneista, kuten esim. satama/merivesiolosuhteet, kemikalivarastot jne.)

Valutyö tehdään teräsmuoteissa mikä varmistaa modulien yhteensopivuuden. Landtek betonimoduleiden käytettävät mittatoleranssit: pituus+-7mm, korkeus+-7mm, seinäpaksuus/leveys+-11mm.

Kierrätysbetonista valmistetuissa moduleissa esiintyy jonkin verran lujuuteen vaikuttamattomia pintavirheitä, värivaihteluita, pieniä kuljetus tai kulmalohkeamia yms. Ajoittain saatavilla olevissa ns. 2-laadun kierrätysbetonimoduleissa esiintyy 1-laatua useampia /isompia pintavaurioita, kulmalohkeamia yms. Myös mittapoikkeamaa (lähinnä modulin seinäpaksuus/leveys) saattaa  myös esiintyä jonkin verran enemmän. Toleranssiero ei kuitenkaan vaikuta moduleiden toiminnallisuuteen (legonappulat).

Lue lisää betonileegojen käytöstä TÄSTÄ.

HUOM!  Betonimodulien tuotanto on kylmän talviajan tauolla.

Suuntaa antava ainesten läjitys 600mm leveää moduli muuria vasten alhaalta lukien:  Hiekka, jäte, lasi, hake, turvemulta.

 

Tilaustyönä tehtävät modulit voidaan varustaa käsittelyä helpottavin nostolenkein tai trukkihaarukkanostot mahdollistavin ”tunnelein” (esim. tilapäiset liikenne-esteet)