Landtek “Betonileego”, Käyttökohteet / järjestelmäkuvaus

Betonileegot ovat suhteellisen edullisia, käyttövalmiita umpibetonisia valmiselementtejä. Moduleiden ylä-ja alapuolella on toisiinsa asettuvat “leegonappulat”.  Nämä nappulat antavat moduuleille erinomaisen kitkapinnan varmistaen kivien asettumisen tiukasti toisiinsa juuri oikeaan kohtaan.

 

Latomalla moduleita päälekkäin saavuteaan helposti esim. 40-400cm korkea vankka, hyvin mekaanisia kolhuja, törmäyksiä, tulipaloja, tuulta, maanpainetta jne kestävä sokkeli, seinä, muuri, aita, siilo/ “lajittelu-lokero”maa-aineksille, hyötyjätteille  jne.

 

 

 

Betonileegot soveltuvat erinomaisen hyvin Landtek Hallien “pomminkestäviksi”

sokkeleiksi kuin myös “massiivibetonipuskuseinäksi” esim. suola-, hiekoitus – hakevarastoihin jne. Ne sopivat myös tehokkaasti ääntävaimentavina seinäkkeisiin tai aitoihin. Ne suojaavat tulelta sekä tuulelta. Ne soveltuvat erinomaisesti materiaalivarastoiksi lämpölaitoksille, teollisuuteen, kierrätys -ja jäteyrityksille  jne.

Betonimdulit löytävät käyttökohteita myös maatiloita, satamista, ratapihoilta  ja puolustusvoimien käytöstä.

Kaupunkialueilla Landtek betonileegoilla voi pengertää rinteitä, suojata yleisötilaisuuksia, tehdä ajo/turvaesteitä, tulvasuojia jne.  Betonileegoista tehtyjä rakennelmia voi siirtää ja muotoilla uudenlaisiin rakennelmiin helposti ja rajattomasti uudestaan ja yhä uudestaan.

 

 

 

Betonileegojen asennus työmaalla on nopeaa.

Betonimodulin alapinnan “nappula”upotukset

Betonileegot ovat vakiomittaisia ja näin ollen niiden käytön suunnittelu helppoa. Betonimodulirakenteet aina käyttövalmiina, ne voidaan helposti siirtää ja asentaa uudelleen ja uudelleen jälkiä jättämättä ilman työmaa aikaisia valuja ja kuivumisaikoja. Tämä tukee loistavasti yrityksemme kevytrakentamista,  tarpeen mukaisesti joustavaa (helposti siirrettävissä olevaa) ja ympäristöä mahdollisimman vähän rasittavaa hallinrakentamisfilosofiaa. Monikäyttöisyytensä ja kierrätettävyytensä vuoksi betonileegot  säilyttävät myös hyvin arvonsa.

 

 

 

 

Betonimodulit tarvitsevat alleen ainoastaan hyvin kantavan tasaisen kentän. Landtek 600×600 mm  betonileego painaa n. 830kg/m (pintapaine n.0,136kg/cm2) Moduleita ei tarvitse muurata eikä saumata. Saumat/nappulat toimivat leikkausliitoksina mahdollistaen pienen “elämisen” mikä eliminoi betonirakenteille tyypillisen halkeilun.

 

 

 

 

 

Betonileegot valmistetaan ympäristöystävällisestä ylijäämä/kierrätysbetonista. Betonileegot  voidaan  projektikohtaisesti valmistaa myös seritfioidusta erikoisbetonilaaduista.

 

Lisätietoa asennuksesta löytyy TÄSTÄ. 

Lisätietoja betonimoduleiden mitoituksesta ja materiaalista löytyy TÄSTÄ.

Hallin rungon kiinnitys betonimoduliin on “pomminvarmaa” myös tuulille hyvin alttiissa paikoissa.

 

Betonimoduleista tehty raaka-ainevarasto

 

TARKISTA AJANKOHDAN SAATAVUUS MYYJILTÄMME!  Lisäkuvia löydät TÄSTÄ