Landtek ”Betonileego”, Käyttökohteet / järjestelmäkuvaus

Landtek Betonileegot ovat suhteellisen edullisia, käyttövalmiita umpibetonisia valmiselementtejä. Moduleiden ylä-ja alapuolella on toisiinsa asettuvat ”leegonappulat”.  Nämä nappulat antavat moduuleille erinomaisen kitkapinnan varmistaen kivien asettumisen tiukasti toisiinsa juuri oikeaan kohtaan.

Latomalla moduleita päälekkäin saavuteaan helposti esim. 40-400cm korkea vankka, hyvin mekaanisia kolhuja, törmäyksiä, tulipaloja, tuulta, maanpainetta jne kestävä sokkeli, seinä, muuri, aita, siilo/ ”lajittelu-lokero”maa-aineksille, hyötyjätteille  jne.

Landtek betonileegot soveltuvat erinomaisen hyvin Landtek Hallien ”pomminkestäviksi” sokkeleiksi kuin myös painavaksi”puskuseinäksi” esim. suola-, hiekoitus – hakevarastoihin jne. Ne myös vaimentavat tehokkaasti ääntä. Ne suojaavat tuulelta ja tulelta. Ne soveltuvat erinomaisesti materiaalivarastoiksi lämpölaitoksille, teollisuuteen, kierrätys -ja jäteyrityksille  jne. Betonimdulit löytävät käyttökohteita myös satamissa, ratapihoilta  ja puolustusvoimien käytössä.  Kaupunkialueilla Landtek betonileegoilla voi suojata yleisötilaisuuksia, tehdä ajo/turvaesteitä, tulvasuojia jne.

Modulin pinnan ”nappulointi”

Landtek Betonileegojen asennus työmaalla on nopeaa.

Landtek Betonileegot ovat vakiomittaisia ja näin ollen niiden käytön suunnittelu helppoa. Betonimodulirakenteet aina käyttövalmiina, ne voidaan helposti siirtää ja asentaa uudelleen ja uudelleen jälkiä jättämättä ilman työmaa aikaisia valuja ja kuivumisaikoja. Tämä tukee loistavasti Landtek Hallin tarpeen mukaisesti joustavaa (helposti siirrettävissä olevaa) ja ympäristöä mahdollisimman vähän rasittavaa hallinrakentamisfilosofiaa. Monikäyttöisyytensä ja kierrätettävyytensä vuoksi modulikivet myös säilyttävät hyvin arvonsa.

 

Betonimodulin alapinnan ”nappula”upotukset

Betonimodulit tarvitsevat alleen ainoastaan hyvin kantavan tasaisen kentän. Landtek 600 sarjan betonikivi painaa n. 830kg/m (pintapaine n.0,136kg/cm2) Moduleita ei tarvitse muurata eikä saumata. Saumat/nappulat toimivat leikkausliitoksina mahdollistaen pienen ”elämisen” mikä eliminoi betonirakenteille tyypillisen halkeilun.

Landtek Betonileegot valmistetaan joko ympäristöystävällisesstä ylijäämä/kierrätysbetonista tai voimme toimittaa moduleita myös eri rasitus-ja lujuusluokkiin sertifioiduilla betonilaaduilla. Lisätietoa asennuksesta löytyy TÄSTÄ. Lisätietoja betonimoduleiden mitoituksesta ja materiaalista löytyy TÄSTÄ.

Hallin kiinnitys betonimoduliin on ”pomminvarmaa” myös tuulille hyvin alttiissa paikoissa.

 

Betonimoduleista tehty raaka-ainevarasto

 

TARKISTA AJANKOHDAN SAATAVUUS MYYJILTÄMME!  Lisäkuvia löydät TÄSTÄ